perjantai 31. toukokuuta 2013

Plääh-kauden tuotos

Mulla on ollut ja on edelleen neuleplääh. Ei kiinnosta, ei nappaa, ei sitten vähääkään. Onhan sitä vissiin jotain tullut tehtyä mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Ei edes kiinnosta hehkuttaa jotta ihanat itsekehrätyt tai uusia kantapäitä. Nää nyt on vaan tehty. Myssytyttäs kyllä...

Malli; Wonderland Socks (Raverly)
Lanka; Drops Fabel harmaa+ turkoosi 64g / 268,5m
Puikot; Knitpro Carbonz 2,5mm
Fiilis; Veikeä illuusioneule
Muuta; Mulle sukka
 

Malli; Koiranputkisukat
Lanka; Austermann Step 65g 273m
Puikot; Knitpicks Carbonz 2,75mm
Fiilis: Mukava malli, kiva lanka
Muuta; Äitienpäivälahjus



Malli; Sininen jämätomaatti; omasäätö vahvistetulla tomaattikantapäällä
Puikot; Knitpro Nova 2,25mm pyörö
Lanka; Läjä Fabelin jämiä 63g / 264m
Fiilis; Raitoja
Muuta; Piti tulla miehelle, ei mahtunut, jouduin uhrautumaan


Malli; Verso
Puikot; Knitpicks Carbonz 2,75mm
Lanka; Austermann Step väri Serengeti 56g /239m
Fiilis; Ihana ihana lanka, suorastaan ilo neuloa tätä väriä
Muuta; taas mulle

Malli; Kaktussukka (Ullasta)
Puikot; Knitpicks 2,75mm
Lanka Noreo Kureon 45g/ 189 m
Fiilis; Tulipa tehtyä

Itsekehrättyä suomenlammasta, Ihan eka isompi kehruu <3
Malli; Unisukka tiimalasikantapäällä
Puikot; Knipro Carbonz 2,75mm
Lanka; Itsekehrätty suomenlanmmas 67g
Fiilis; aika jees vaikka lanka olikin "vähän" möykkyistä
Muuta; nää vielä koristellaan kuulkaas
 

Nihkeä paketti

Raverlyn nikeilyvaihdossa sain jotain ihanaa



Tämä on täydellinen. Pari ihanaa Eleganttia täydellisen harmaana. Greippiteetä, mistähän parini tiesikin että rakastan greippiä? Juuri mun värisiä silmukkamerkkejä sekä jälkitoimituksena pitkään jonossa ollut huivi.

torstai 30. toukokuuta 2013

Kesäyön hullutus

Lankavaraston liiallisesta paisuttamisesta on itsemäärätty rangaistus. Vanhan stashin vajuttaminen alkaa tämän hullutuksen hullutuksen puitteissa. Alkutilanne ohjeiden ja lankojen kera:


Laatikkomeri pitää sisällään 22 sukkaparin aloitusta + Tour De Sockin aloitukset. Toisena sarjana menee yleisiä neuleita ja niissä tulee tehtäväksi 22 tiskirättiä+ 6 myssyä.  En usko että pääsen edes puoleen mutta yritys on luja. Katumusharrastukset pitävät mielen virkeänä ja puikot liikkeessä.

Syntiä ja katumusharjoituksia

Minä syntinen kurja. Alhainen maanmatonen, lihassa ja tahdossa heikko. Olen kumartanut vääriä mielitekoja, ihannoinut vääriä verkkokauppoja, kokenut suurta haureutta mielitekojen täyttämiseen. Mihin joutuivat ne pyhät päätökset lankavaraston vajuttamisesta. Katsokaa nyt, tämän siitä saa kun sortuu SuperSaleen


Matkaan tarttui huivilangat Spireä, täydennystä paksulankavarastoon Villen muodossa väreissä pinkki ja ruskea. Dropsin Nepalia on ihanan sinapin keltaisena takillinen, samoin uskomattoman haukattavan omenan viheränä. Dropsin Alpacaa on sitten tunikallinen tiilenpunaisena ja pistaasin vihreänä. Yhteensä tämä hulluus lisäsi lankavarastoa synnillisen määrän 3400g. Siis lähes vastasyntyneen verran. Eikä siinä vielä kaikki

TourDeSock... Helmiä ja Ilua, Hopeasäikeelläkin olisi alennuskoodi. Määrää yhteensä 200g ja Viltsun iskettyä helmiäkin tulee lisää.




 
 
Tämä tietää valtavia katumusharjoituksia. Olen määrännyt itselleni täydellisen ihkulangan käyttökiellon TouDeSockin jälkeen. Keskeneräiset tehdään pois ja vanhaa stashia vajutetaan lisukkeeksi uuden investoinnin määrä järjetön 3600g. Vanhan vajutus alkaa 1.6. kesäyön hullutuksen muodossa. Mutta siitä seuraavalla kertaa lisää.

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lähes ompelutti

Tämä on Emman vika. Olikos sen pakko antaa ihan parhaaseen projektipussiin kaava sekä opastaa ompelun ihmeeseen. Näitä tulee kuin sieniä sateella, jonkun vaan tarvis hieman ehkä leikata kankaita valmiiksi.....

 
 
Harvinaisen kiva vaihteeksi ommella. Vajuttaisiko tämä kangasvarastoa? Vastaus on ei.... palalaarilla kävin ja niinhän siinä kävi että varasto kasvoi entisestään.

tiistai 7. toukokuuta 2013

Öinen ametisti vai olikos se Color Affection

Tämä oli pitkään työn alla. Aivan liian pitkään.... Huivi on vähintään ihana, iso mutta pingotus meni pieleen. Alareuna hammastaa mutta ihan on. Lankana meni Filigranilta harmaata, violetin kirjavaa ja tummaa harmaata. Niin mainio teos että sopii sekä arkeen että juhlaan. Pituutta on riittävästi kietoutumiseen mutta korkeutta ei ole liikaa haittaamaan liikettä. Ihana ihana ihana. Kokonaislankamäärä oli uskomattoman kevyt 107g. Huivin koko olisi antanut odottaa suurempaa määrää mutta ei. Mieleni tekisi aloittaa jo uusi mutta ehkä maltan mieleni hetken vielä. Tekisinkö seuraavan hieman paksummasta vai mennäänkö pitsivahvuudella, kas siinä vasta pulma.





Umpikiero retriitti

19-21.4 istahdin ennen niin uppo-oudon neuletoverin kyytiin ja menopelin keula kääntyi kohti Kuopiota ja Viitakkoa. Ennen Pulkkilaa tuo uppo-outo tyyppi ei enää ollut outo vaan kovin tuttu ja turvallinen seura. Loppumatkasta jännitys muuten outojen ihmisten kohtaamiseen alkoi tiivistyä ja juuri ennen perille pääsyä teki mieli kääntyä takaisin. Onneksi ei käännytty. Ihan sairaan mahtavaa porukkaa odotti perillä. Jännittävä aikagäppi oli myös Viitakkoon pesiytynyt. Juuri kun perjantaina päästiin kunnolla istumaan kello oli jo yö. Lauantaina välittömästi aamupalan jälkeen oli ruoka ja taas heti perään ruoka, sauna ja taas yö. Sunnuntaina kätevästi kuitenkin ehdin tekaista yhden projektipussukan. Reissun saldona valmiiksi sain vihdoinkin pitkään työn alla olleen ColorAffectionini = Öisen ametistini.  Rukkikultakin toimi moitteettomasti kunhan käyttäjä osasi säätää jarrun oikeaan asemaan. Kyllähän muutkin työt hieman etenivät mutteivat ihan halutulla tasolla. Muutampia otoksia tilaisuudesta olkaapas hyvät:
Perjantaina tullessa...
Päärakennus

Pelottavan rauhallista

Vieläkin on rauhallista

Rantasauna

Täysi tohina päällä

maanantai 6. toukokuuta 2013

Huhtikuun hurmosta

Pääsiäinen jäi taakse ja kesä on jo aivan oven suussa odottamassa. Silti koppa ei tunnu tyhjenevän kesän kynnykselläkään vaan tilanne näyttää pahentuneen.


Mukana menossa olivat edelleen ColorAffection, Shadow 2 ja jouluiset mysteerisukat. Rockefeller ja Twentyten sekä ämpärillinen sukkalankoja. ARGH. Missähän vaiheessa nuo sukkaprojektit vähän helpottaisivat. Huhtikuussahan tarkoituksena oli tehdä uusia kantapäitä ja käyttää käsinvärjättyä lankaa. Omavärjäystä oli odottamassa vyyhti ja siitä oli lupeissa Arkadian ullat. Jämälankoja muotoutui raidalliseksi jämätomaatiksi sekä Doubleheelixeiksi. Lisukkeena odottivat Wonderlandsukat sekä onhan tuossa vanhoja syntejä Ingeleiden ja Joosepin pyhäsukkien muodossa.


Mutta mitä tapahtuikaan huhtikuun päivien aikana....





Valmistakin tuli. Aikaisemmin maitsematon Driven on ollut aina päällä mutta nyt vasta langan päät päättelin, joten valmiiksi luokiteltiin. Upeaakin upeampi ColorAffection on valmis, samoin sukkia valmistui. Mukaan jäivät edellen roikkumaan Twentyten, Rockefeller, Shadow 2, jämätomaatit, Wonderlandit ja jouluiset mysteerit. Keskeneräisten määrä kuitenkin väheni, edes pikkuisen.

Lankalaihis menee vähän hänelleen joten pakotin itseni siivoustoimiin. Tenavien kerhotoiminta sai komean pussillisen lahjoituslankoja. Sinne menivät kaikki kimmalle härvellykset, karvalangat, pallerolangat.... ihan kaikki mistä en aio tehdä enää mitään eikä kukaan niitä tule huolimaan. Koko pussukka painoi 832g. Hyvä minä. Eihän tuo vielä näy missään mutta silti hyvä minä. Lisäksi kaivelin mohairlangat kirpparilaatikkoon odottelemaan myyntiin lähtöä mutta varastosta poistuneiksi niitä ei vielä millään muotoa voi tulkita.

                         Kulutus g/m                                 Kotiutettu                         Total          Annettu
Tammikuu        369g/ 1211 m                               250g                                  - 119g
Helmikuu          428g/ 1056m                               1100g                                + 672g         
Maaliskuu         691 g/ 1597,5m                            1050g                               +359g
Huhtikuu           835g/ 2446 m                               1450g                               +615             -832g
                          2323g / 6310,5m                          3850g                               +1527g         -832g


torstai 2. toukokuuta 2013

Rakkautta ensi polkaisulla

Kaikki alkoi siitä kun mä villatupon ja värttinän sain. Sisäinen palo kehräämiseen syttyi välittömästi. Aikaisemmin pidin kehräämistä vähän enkä ihan vähänkään pimeänä puuhana. Ensimmäinen kokeilu värttinällä teki minusta addiktin. Se tunne siitä kun karstattu villa alkaa liukua yhä ohuempana ja ohuempana säikeenä sormien välistä kiertyen säikeeksi. Se kun näet miten värjätty topsi muodostaa säiettä värien vaihdellessa hyvinkin lumoavalla tavalla. Värttinällä tämä on vielä helppoa mutta rukkiloinen on luku sinänsä.  Kun peli oli menetetty ja jotenkin itselle sekä miehelle perusteltu rukin hankinta täydellisen aukottomasti oli mallin valinnan ja koepolkemisen vuoro. Koepolku oli helppo nakki, junalipun ostoon mars mars ja Villavyyhteen kokeilemaan. Montaa kokeilin ja tämä oli rakkautta ensi polkaisulla. Tammikuussa alkoi odottelu ja nyt on poika kotona.

Pikkulikat rakastuivat Leonardiin suuresti. Hän on kovin kovinkovin ihana. Lähes päivittäin kuuluu edelleen pienten naisten puolelta komento hyrryyttämään. Alkuunsa yhteinen sävel ei ollut kovin vahva, kierre jäi vähäiseksi mutta nyt tulee jo aikas priimaa tuotosta.
Pienimmäinen arveli avata paketin itse. Harmillisesti paketti on isompi kuin avaaja

Siinä se nyt on

Miten jännittävä kaveri tämä onkaan. Ihan ampparimekko tärisee jännityksestä.

Keskimmäisen tytön varovainen innostus. Kolme sekuntia kuvan jälkeen halusi jo polkea. <3

Sukkauttaa... taas...

Oikeastaan ei sukkauta enää. On joltansakin sukkaplääh mutta eihän tämä tämän vuoden missio muuten onnistu, jos ei  vain tee. Enää ei yksivärinen perussukka nappaa, ei sitten vähääkään. Raidat on ihan jees, samoin palmikot mutta yksivärinen perusversio aiheuttaa paniikin omaisia tiloja. Huhtikuussa puikoilta ovat pudonneet muutamat sukat.


Malli; Ingel (Raverly)
Lanka; Cascade Heritage 63g /264m
Puikot; KnitPicks Carbonz 2,75mm
Fiilis; Ihana malli, loistava lanka
Muuta; Mulle ihan ittelle

Malli; Isontalon Antin paremmat sukat (Omasäätö)
Lanka; KilaFors Superwash+ jämää koristeluun 123g /283m
Puikot; KnitPro 3,0mm
Fiilis; Iänaikuista varastolankaa pois kuleksimasta
Muuta: Lahjus sille miehelle

Malli: Arkadian Ulla (Raverly)
Lanka: Vuorelman Veto, CoolAid väri 93g /260m
Puikot: KnitPro Carbonz 2,75mm
Fiilis; Kiva mallai ja mukava lanka
Muuta; Mullekki sukat

Malli: Double Heelix (Raverly)
Lanka: Austermann Step kolmea eri väriä 63g /254m
Puikot: KnitPro Carbonz 2,5mm 2 pyöröä
Fiilis: Veikeä kanta-aloitus ja yllättävän istuva lopputulos
Muuta: taas mulle...




Repsahdus

Minun ei pitänyt mutta näinhän tässä kävi. Lankavarasto kasvoi liikaa mutta nuo värit <3

Maaliskuun syntejä.... Myssylankaa penskoille ja äidille, vähän omaan käyttöön huivilankaa ja piristettä kesätoppiin.



Tästä tulee vielä jonain päivänä jakku ja menee huhtikuun syntilistalle


Mutta tätä ei pitänyt ollenkaan ei vähääkään eikä pätkääkään.....


"Rankaisin" itseäni lankavaraston siivouksella ja sen puitteissa efektilangat pääsivät muksujen kerhon piristeeksi yhteissummalla 832g.  Langat olivat jo niin hirveitä vuosikertakauhistuksia että en iljennyt ottaa siitä edes kuvaa. Yök etten sanoisi.