tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tappaaminen Lieksassa

Se oli yksi kaunis perjantai tarkemmin sanottuna 14.6.2013 kun istahdin kassin ja rakkaan Leonardini kanssa kyytiin ja niin sitä sitten mentiin. Suunta oli vankasti kohti Lieksaa, Timitran linnaa ja Tappaamista. Luvassa oli jo ennalta arvattavan vallaton viikonloppu hyvässä seurassa.
 
 


Linna on vanhoja armeijan rakennuksia sekä kovin kovin porras pitoinen.


Alussa olimma pikkuisen varovaisempia mutta....




Sitten pääsivät laitteet paketeistaan ja ihmiset syömään. Sen jälkeen... kamera sai olla laukussa, ei enää ehtinyt eikä oikein hoksittanut edes kuvata. Poikkeuksen teki tämä vähintään nerokas keksintö viipisnpuuksi. Saattaapi olla että mulla puuttuu enää tuo väliputki. Kamala vaiva olisi lähteä hakemaan se tuosta 30m päästä..





Kotiin lähtiessä aurinko armahti pikkuisen.



Mutta mitä tuli aikaista, se on toinen juttu. Yhdet tyhmäsukat valmistuivat, yksi myssy tuli valmiiksi sekä topsin verran kehräsin veikeää kuitua. Niistä sitten taas seuraavalla kerralla.

torstai 13. kesäkuuta 2013

Arpajaisvoitto

Minulla ei koskaan ole tuuria, paitsi nyt. Kaheleiden Suuren SukkaHullutuksen huhtikuun arpajaisvoitto läpsähti piristämään viime viikkoa.  Tässä tämä on:


Luonnossa lanka on paljon paljon kirkkaampaa. Ihan pallo, tästä tulee mulle ittelle kyllä jotain, en vaan kyllä vielä tiedä että mitä. Netkissa kyllä vihjasi muutamaan malliin, yksi tai oikeastaan kaikki menisivät oikeastaan marraskuun epäsuuntasukkiin. Taidankin aloittaa sivusta vai tekisinkö spiraalina, kas siinä vasta pulma.

Ja myöhäisherännäisesti oheen tulla tupsahti vielä mallipalkinto. Upeat silmukkamerkit, nämä tulevat aina tarpeeseen.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Aina päällä

Hän on aina päällä.... kerta kaikkisesti aina päällä. Hän on Driven, taattua Veera Välimäen laatua. Takki istuu kuin hanska, täydellinen, kohta rikki rakastettu vaikka toukokuun alussa sain viimeiset langan päät pääteltyä. Ehkä soija-villasekotelankaa ei ole tarkoitettu näin lujalla otteella pidettäväksi. Yllättävän vähän rakas takkini nielaisi lankaa ja hyvin hyvin nopeasti valmistui. Tätä ei voi kuin kehua, tarttee vissiin tehdä toinen. Kun ehkä on päässyt kertymään stashia riittävästi niin vanhemmasta päästä verottaen uusi lähtee puikoille heti kun keli pikkuisen viilenee. Muistutan itseäni kovin vahvasti että harkitse parempaa hovikuvaajaa/ opeta se mies kuvaamaan "oikein"




 


Kesä kyhäten etenee

Kesäkuu on kyhikuu. Kesäyön hullutus vei jälleen mennessään ja hilpati hippaa, päässäni vippaa kahteen sarjaan osallistuen mennään. Aloitettu on vahvasti yleinen sarja lukemin 22+6. 22 menee sääntöjen mukaan mutta 6 muuta huusi tarvetta tulla neulotuiksi.


Tässähän on siis 22 ERILAISTA tiskirättiä samalle pitkälle pyöröpuikolle luotuna. Tästä viisaudesta pöljyydestä kyllä syytän yhtä neuletoveriani. Sekaan sopii Icey pipa minulle tulevan talven koitoksiin. Mukana on oikein mainion tuntuinen Xeranthemum myssy sekä 3 kpl Regina-myssyjä kesäksi rakkauten hetelmille. Samaiset hetelmät vaativat että mummille kans, myssyjä tulee siis 4. Katumusharjoituksia taannoista lankahamstrauksesta on Reginoiden kontrastivärin, Icey-myssyn ja tiskirättien verran. Määrä ei riitä edes haaveilemaan neuletakin aloituksesta. Tahtoisin kyllä kovasti.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Kesäkuu on kyhikuu

1.6.2013 koppa oli käytännössä tyhjä. Kuten kuvasta näkyy
 
 Mutta tekemistä odotti valtavasti
 Kesäyönhullutus ja sarjat x2. Tarkoottaa 44 aloitettua työtä ennen juhannusta sekä valmistaen ennen heinäkuun loppua. Hupsista rallaa etten sanoisi. Eikä siinä vielä kaikki


Kuva kertoo enempi ku tuhat sanoaa. 6 sukkaparia mysteerisistä ohjeista ennen heinäkuun loppua valmiiksi. Saapas vain katsoa miten muorin käy, tuleeko valmista. Lähtötilanne on tässä. On 4 vyyhiä Ilua, on Hopeasäie, Väiskin loppua, on Zauberballi ja jämä Lanitium Ex Machinaa. Ja tietty niitä helmiä. Yhteen malliin menee n 50 kpl ja toiseen 500.... Pari kirjoneuletta on luvassa. Eiköhän vielä mahdu mukaan joko palmikoita tai pitsiä tai vähintään mahtava sekoitus molempia.
 
 
Vähän lankaa, puikot ja helmiä
Helmiä
Lisää helmiä
Lisää lankaa
 Eipähän tarvi miettiä mihin aikansa käyttää.


tiistai 4. kesäkuuta 2013

Oi ihana toukokuu....

Toukokuu... lupaus niin vahva kesästä. Mutta käsityölaatikkoni ei lupaa kesää vissiimmästi koskaan. Mukana keikkuvat vieläkin jouluiset mysteeri sukat, edelleen Shadow 2, vieläkin Rockefeller, Twentyten sekä kahdet vanhat synnit siniset jämätomaatit sekä Wonderland Sockit. Uutena työnä mukaan hyppäsivät Koiranputket, Versot, itse kehrätty rulla joka ei kertonut vielä mitä hänestä tahtoi tulla vaan muotoitui ihan itsekseen unisukiksi.. Lisukkeena on Noroa muotoutumassa kaktussukiksi, jonka kuvio mun mielestä muistuttaa koivunlehtiä, niin kerta.Toukokuussahan on sukkahullutuksen puitteissa tarkoitus tekniikka/ lankahaasteessa värkätä sukat käsinkehrätystä langasta ja malli saisi olla pitsineuletta muistuttaen suomalaisesta luonnosta. Kun en osaa olla ihmisiksi tässäkään asiassa niin pitää taas työntää täysillä. Jotta mää oon pölijä. :D
 
 
Tilanne 1.5.2013




30.5.2013

Koppaan jäin "enää" Rockefellerin raato, Shadow2, Twentyten ja Jouluiset mysteerisukat.



Loppuun vielä tilastopläjäys

                           Kulutus  g/m                        Kotiutettu             Total               Annettu
Tammikuu          369g/ 1211 m              250g                     - 119g
Helmikuu           428g/ 1056m                1100g                   + 672g
Maaliskuu          691 g/ 1597,5m            1050g                   +359g
Huhtikuu            835g/ 2446 m               1450g                   +615              -832g
Toukokuu           293g /1033m                3600g                   +3367g 
                           2626g / 7343,5m          11050g                 +4894g          -832g