maanantai 1. huhtikuuta 2013

Perussukkaa ihkutellen....

Kun on kyse sukkahullutuksesta ja itselleni olen antanut ukaasin sekä tavoitteen 52 sukkaparia vuoteen 2013. Maaliskuussa tehdään ihkusukkaa ja perinnesukkia. Koko määrä maaliskuulle on 7 paria. Ensimmäiset perinnesukat valmistuivat sutjakasti kahdessa illassa.

Malli: Perussukka omasta päästä peruslappukantapäällä
Lanka: Jotain lahjoitusta ja ikiaikaista kasvivärjättyä 120g /240m
Puikot: Knitpicks 3,0mm
Fiilis: Tulipahan tehtyä
Muuta: Lahjaksi isälle

Toisena puikoille pääsivät ensin perusharmaasta ihkusukka. Maanmainiot Fredrikat langan testaamismielessä. Yllätäen tämä sukkalanka ei kestä turvakengässä vaan ensin kuluu ja sitten huopuu käytössä. Hieman jännittävä yhdistelmä mallin ja langan välillä mutta tykkään.


Malli: Fredrika (Ullasta)
Lanka: Viking Ville 106g /212m
Puikot: Knitpicks Carbonz 4,0mm
Fiilis: Upea malli, ihana langan väri mutta paska lanka
Muuta: Ihan ittelle


Kolmas prokkis olikin kolme sukkaparia pienille ihanille naisille. Langat ovat neitokaisten lempivärejä ja ihanuus kruunattiin helmillä. Ihanat liukkaat helmipöllövillat.

Malli: Sovellettu Owlie ( Raverly)
Lanka: Drops Fabel 3 väriä 90g/ 378m
Puikot: Knitpicks Cubicks 2,5mm
Fiilis: Mainiot sukat, tytöt tykkää
Muuta: Muksuille, 8kpl nro 6,0 siemenhelmiä / sukka

Toinen perinnesukkapari on myös varastosta peräisin. Jämälanka höystää niin perusharmaata sukkaa kuin ikinä vain voi olla. Ryysyrannan Jooseppi olisi kovin onnellinen näistä. Aivan maaliskuun tuotoksiksi eivät ehdi mutta huhtikuussa valmiiksi


 
Kolmas perinnepari on jostain varastojen kätköistä kaivettua seiskaveikkaa höystettynä jämäraidoilla. Tähänkin piti ostaa pikkuisen lisää lankaa että terät ja eivät hyppää irti varresta. Ehdottomasti parhaita puolia tässä molemmat yhtä aikaa neulomisessa on langan kesken loppumisen varmistaminen samaan kohtaan työtä. Startiitti voitti näidenkin suhteen ajan mutta viime hetkillä valmistui.
Malli: Omasäätö
Lanka: Seiskaveikkaa jämälangoilla koristellen 160g /320m
Puikot: Knitpro 4mm
Fiilis: Jälleen kerran perussukka
Muuta: Isälle, lahjaksi taas.

Perinnemalliin menee myös testimielessä neulotuvat Ingelit. Mallin on perinteistä virolaista ihanuutta kaavion pohjalta toteutettuna. Lanka on ihanaakin ihanampaa joten tällä kuitataan molemmat haasteet.
Kertakaikkisena sokerina pohjalla on yhdelle nuorelle parille sukat. Neitokaisen sukat olivat kuun vaihteessa pikkuisen kesken. Herran sukat saivat alkunsa puolessa kuussa valmistuen ravakasti parissa päivässä. Neidin sukat 89g ja herran sukat. Herran sukkiin piti ostaa lisää lankaa jotta valmista tulisi. 15g uudesta kerästä kului.


Malli: Naisen sukka omasätö kiertävällä palmikolla, miehensukka perusraitaa
Lanka: Viking Raggi Multi ja Solid yht 207g/314m
Puikot: Knitpro cubiks 4mm
Fiilis: alan tykätä tästä langasta
Muuta: Kihlajaislahjus
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti