keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Color Enigma

Olen aivan koukussa mysteerihuiveihin tai no ylipäänsä mysteereihin, arvoituksiin. Tämä oli kyllä arvoitus, täydellinen sellainen. Kyseessä on Stephen Westin mysteerihuivi. Muutenkin tykkään suunnittelijan malleista mutta tämä on ensimmäinen valmis. Lähtötiedoissa havaintona oli 3 väriä vahvuudessa fingering.  Valituksi tuli 3 väriä Spiren värikartasta. Siinä innostuksessa en hoksannut kuvata lankoja kerillä.

Vihje 1 pitsi sisällään valtavasti pituutta, langankiertoja ja ihemettelyä mitä tästä oikein tuleekaan. Pääväriksi valikoitui punainen ja väriksi kaksi tuollainen vaalean ruskea.


Vihje 2 lisäsi kolmannen värin. Kuva ei todellakaan tee oikeutta huiville, kaikkea muuta.

 
Vihje 3 toi kakkosvihjeenkin paremmin näkyville. Pituutta on jo vähintään paljon. Värimaailma miellytti koko ajan enempi  ja lanka. Mää oon vaan niin rakastunut siihen.
 


Viimeinen vihje. Matkaa maaliin on vielä tovin verran. Ensin pyöräytettiin punaista yhdelle nurkalle ja kierrettiin kolmosvärillä. Varsinaisen ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä vähän nirkkoja ja jotain hässäkkää tuohon reunalle mutta eihän me sille linjalle lähdetty. Kolmen silmukan I-cord reunus, avot miten nätti.


Malli: Color Craving (Raverly)
Puikot; Knitpro 4,0mm+ 3kpl 120cm kaapeleita
Lanka: Gjesdal Spire 3 väriä 146g/ 732m
Fiilis: Hullun upea
Muuta: Nätti naisellinen lainapeite
  Huivin prosessi itsessään oli vähintään mielenkiintoinne. Tykkään raidoista, valtavasti. Muoto hieman yllätti ja mietitytti, lopputuloksena äärettömän kekseliäs ja älykkään muotoinen huivi. Tämähän on suuri, valtaisia lainapeite. Suurin leveys on 620mm ja pituutta massiiviset 1930mm.  Mutta mikä ihaninta, prosessiin valikoitui upean rouhean pehmeä täysvillainen lanka. Se aivan itsekseen neuloutui muodostaen omaa silmää miellyttävän neulepinnan. Rakkaudesta lankaan saatan ehkä haalia tätä poistuvaa ihanuutta lankakaappiani täyttämään.

2 kommenttia: