tiistai 4. helmikuuta 2014

Mattoosi

Joulun alla sain päähäni että meille pitää saada uusi joulumatto. Joku päähän piintymä siinäkin muka oli jotta pitääpi olla lumihiutale. Joku langanpää jäi näyttää vielä tässä vaiheessa päättelemättä mutta ei sitä ainakaan kukaan joulun aikaan maininnut. Vissiimmästi tuli pääteltyä.  Maton mallin löysin Raverlyn kautta.  Trikookudetta kului yllättävän vähäinen 1,7kg. Urani mattovirkkaajana on kovin uusi mutta havainto selvä on, virkkaan ihan pirun piukkaan. Tähän mattoon kokeilin ensin koukkua 10, ei toiminu. Ei toiminu koukku 12 vaan oli otettava isot aseet käyttöön. Koukku 15 toi kauniin lopputuloksen.


Kun ihmisellä matotti niin matotti. Kysäisin velipojalta kihlattuineen jotta passaisko heillen jouluksi matto. Pakko kysyä kun kyseessä on ihmiset, joilla on toistensa lisäksi vähintään kaikkea. Malli tuli valittavaksi ja kude löysi värinsä. Eihän muuta kuin koukku heilumaan. Tässäkin havainnoksi, normi ihminen ottaisi koukun 8-10, tämä tyyppi otti koukun 12. Just just....


Malli: Marketta matto, iso
Harmaa Trikookude 2,4kg
Koukku; Knitpro Wave nro 12
Fiilis; Oikeastaan ihan mainio mattomalli, D 108cm
Muuta; kude vaihtoi kokonaan väriä koukulla, sävy on parempi

Eihän yhten makkariin yksi matto riitä. Kun kudetta kerran jäi niin miksikäpä ei. Tarvittiin pikkuinen suorakaiteen mallinen matto vielä sängyn viereen. Eihän sitä nyt mallia muuteta vaan säveltelin silleen mutulla Marketta-korista mattosuuntimia. Kurautin palat yhteen mentaliteetillä jännä nähä mitä tästäki tulee. Teelmykseen meni kudetta 1,4kg. Pitääpäs oikeastaan katsoa vieläkö kudetta olisi niin saisi sitten vielä toisenkin saman moisen tehtyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti