perjantai 21. maaliskuuta 2014

Länsimyrsky

Kun iskee startiitti ja mieliteko, sitä ei voi millään pidätellä. Suoranaisena ilmiönä levinnyt Stephen Westin Mesa iski minuunkin. Ei voinut, ei pystynyt, kädet täristen, paineet kaakossa kaivoin tuskassa lankakasoja, mietin värejä ja yksivärisyyttä, vahvuutta kunnes yöllinen visio iski. Mulla on jäätävän paljon pitsilankoja, jäminä pitsilankoja; ei muuten ole enää ihan niin paljon. Pyörremyrskyn lailla rynnistin lankavarastolle sekoittaen koko paketin ihan hirvittävään siivoon, btw on vieläkin siivoamatta. Langoiksi valikoitui tämä kasa:


Loin alkuunsa jännämäärän 128s ja aloitin posottelun Dropsin vaalean harmaalla Lacella. Kaksinkertaisena lanka ja helmineuletta niin jotta viuhuu. Lanka riitti juuri kauluksen verran. Sitten vaihtui väri ruskeaksi. Ruskealla tuhersin ainaoikein kaarrokkeiden välit. Kaarrokkeita tein ennen ensimmäisen kädentien erottamista  3. Kädentielle erotin 42s ja loin kainaloon 26. Raidoitus meni lankalaaduittain seuraavasti; Knitlob's Lair Vellamoa värissä Ärjy 2kertaisena (vasen ylhäällä)], Malabrigo Lace Amoroso-värissä [2kertaisena(keskellä)], kolmas raita on Zitronin Filigrania liukuvärjättynä yhdistettynä Vellamoon.


Tässä vaiheessa kädet tärisivät tosissaan, yöunet jäivät vähille ja kaikkea. Vaalea pääväri on Dropsin Lacea (ruskea) sekä Zitroni Filigrania (vaalean harmaa). Uhkaava tilanne langan loppumiseen alkoi hahmottua. Ajatus raidoittumisesta alkoi syntyä. Helmaa raidoittelin ja tein loppuvinkeet ohjeen mukaisesti ja kermele, lyhyeksi jäi. Nooh, en anna sen haitata vaan olkoon lyhyt, otetaan kerrospukeutumisen opit käyttöön.


Malli; Stephen West; Enchanted Mesa (Raverly)
Puikot; Knitpro Cubics 5,0mm
Lanka; Pitsilankoja 340g / 2720m
Fiilis; Taidan tehdä toisen
Muuta; mulle ittelle

Talouden linssilude näyttää huomattavasti paremmalta paidassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti